باغ تاریخی هفت‌تنان
باغ تاریخی هفت‌تنان شیراز و هر آنچه باید بدانید

◀️باغ تاریخی هفت‌تنان شیراز به دورانِ قبل از عهد زندیه باز می‌گردد و داستان هفت عارف شیرازی، رازی است که در دل این باغ وجود دارد.
◀️ این بنای تاریخی به دست کریم خان‌زند بنا گردیده است. این باغ به نام هایی از جمله تکیه سنگی هفت‌تنان، موزه هفت ‌تنان و در اصطلاح عامیانه مقبره هفت‌تن نامیده می‌شود.

◀️ نام این باغ را از هفت‌پیکری که در آن دفن شده‌، گرفته‌اند، در دوران زندیه بر روی گور این عارفان سنگ‌هایی بدون کتیبه نصب شده است.

◀️موزه هفت‌تنان‌شیراز در دل باغی بزرگ قرار گرفته، سنگ‌هایی عظیم و خاصی در آن نگهداری می‌شود که متعلق به دوران سوم تا یازدهم سده هجری قمری هستند.
◀️ باغ هفت تنان در شمال مقبره‌ی حافظ و در بن کوه چهل‌مقام استقرار دارد.

◀️عمارت هفت‌تنان شیراز به دستور کریم خان زند و در دوران زندیه ساخته شده تا سال‌ها قبل محل حضور مرتاضان و دراویش بوده و بعد از گذشت سال‌ها اکنون تبدیل به موزه سنگ‌ها گردیده است.
◀️باغ این مجموعه دارای یک کوشک تالار مانند و حیاطیست با سرو‌های سر به فلک کشیده که ساختمان کوشک در شمال حیاط بنا شده است.
◀در️ این ساختمان دو اتاق در سمت چپ و راست، یک ایوان مسقف دارای دو ستون پیکر‌تراش و زیر‌زمین تعبیه شده است.
◀️ایوان این بنا تزئیناتی دیدنی دارد و بر طاقچه‌های بالایی آن بر روی گچ نقاشی شده است. این نقاشی‌ها که از شاهکار‌های دوران زندیه محسوب می شوند، بیانگر پنج مجلس است: درویشی با تبر‌زین و کشکول، نقش موسی در حال شبانی، داستانِ شیخ صنعان و دختر ترسا، نقش ابراهیم در حال ذبح فرزند و نقش درویش جوان.
◀️در وسط باغ هفت تنان، حوض بزرگی وجود دارد که در گذشته آب آن از رکن آباد تامین می‌شد. در دیوار‌های باغ که حیاط با آن محصور شده، طاق هایی وجود دارد که مزین به آجرکاری و کاشی‌کاری منقوش است.
◀️در سال های 1336 و 1337 شمسی این بنا توسط نقاش معروف و زبده ایران محمد باقر جهان‌میری تعمیر و مرمت شد.
◀️این بنا در سال 1310 با شماره 74 به ثبت آثار ملی رسیده است.
◀️آدرس موزه هفت تنان شیراز: استان فارس، شیراز، سه راهی بلوار هفت تنان

بیشتر بخوانید :  کتیبه بیستون و هر آنچه راجب به آن باید بدانید